17 juni 2014

Är ögonen själens spegel?







Det sägs ju att ögonen är själens spegel, men det vet jag ingenting om. Jag tycker mig kunna se vad som finns bakom fasaden utan att se in i någons ögon. Hela människans uppenbarelse skvallrar om vad som finns i det inre. En del är bättre på att dölja, andra går att se långt in i hjärtat. Auran skvallrar ytterligare, men även den skiftar i regnbågens alla färger, beroende på hur sinnesstämningen är för tillfället.

Ögonen är en kanal in i en människas inre, där finns tro, hopp, kärlek, förargelse, glädje, smärta etc, men det är bara en indikation på vad som kan dölja sig i djupet. En människa kan uttrycka en otrolig glädje i sina ögon men inom sig kanske det döljer sig ett blint raseri, då gäller det att se bortom den lyckliga bild som finns i ögonen och känna sig fram till den riktiga kärnan, var den finns ska jag låta vara osagt, för alla vi medmänniskor har våra egna vägar att finna den inre känslan.

Döm inte din medmänniska på förhand, genom ögonens uttryck, se bortom den fasaden och möt din like med ett öppet sinne, så kommer du att se att det finns en helt fantastisk människa bakom ytan.

Ingen av oss vet vad din medmänniska bär på inom sig, alla har vi våra ok att bära, även den lyckligaste av oss alla. Möt alla med en öppenhet och respekt, var och en förtjänar.

Låt elementen vandra vid din sida.

//Atropa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar